CRANIO
craniosacraal therapie
somato emotional release
logo CRANIO
Gerda Elfers-Laan
Hans de Rooij
1. Achtergrond

2. Wie zijn wij?

3. Cranio-Sacraal systeem

4. Cranio-Sacraal therapie

5. Somato emotional release

6. Therapeutisch Effect

7. Huilbaby's en kinderen

8. Lokatie CRANIO

EMAIL

Cranio-Sacraal systeem

Wat Is Het Cranio-Sacraal Systeem?

De cranio-sacraal therapie gaat er vanuit dat spanningsveranderingen in de hersen- en ruggemergsvliezen allerlei verschillende problemen kunnen veroorzaken. Hersen- en ruggemergsvliezen zijn deel van het bindweefselsysteem. Het taaie bindweefsel houdt ons bij elkaar.
Aan de oppervlakte vormt dit bindweefsel als het ware een " bodystocking" om onze huid en oppervlakkige spieren te steunen. Iedere lichaamsstructuur of orgaan heeft zijn eigen, afzonderlijke bindweefsel en de organen zijn ook onderling weer door dit bindweefsel met elkaar verbonden. We kunnen van iedere willekeurige plek in het lichaam naar een andere gaan zonder ooit het bindweefsel te verlaten.

Via het bindweefsel is ook het cranio-sacraal ritme in het hele lichaam te voelen. Abnormale spanningspatronen worden op schijnbaar bizarre wijze doorgegeven van het ene deel van het lichaam naar het andere deel. Bij voorbeeld een verhoogde bindweefselspanning in de buik kan een belemmering betekenen voor het functioneren van de nek waaruit nekklachten kunnen ontstaan.


Home

datum: 21-11-1999