CRANIO
craniosacraal therapie
somato emotional release
logo CRANIO
Gerda Elfers-Laan
Hans de Rooij

1. Achtergrond

2. Wie zijn wij?

3. Cranio-Sacraal systeem

4. Cranio-Sacraal therapie

5. Somato emotional release

6. Therapeutisch Effect

7. Huilbaby's en kinderen

8. Lokatie CRANIO
EMAIL

Cranio-Sacraal therapie

Wanneer Cranio-Sacraal Therapie?

In principe is ons lichaam in staat om trauma's van fysieke, chemische of emotionele aard te verwerken. Soms echter is het lichaam niet in staat om deze trauma's op adequate wijze te verwerken. Er kunnen dan verhoogde spanningen, "littekens", in het bindweefsel ontstaan. Die belemmeren de beweeglijkheid van het bindweefselsysteem in ons lichaam en geven een verstoring van het cranio-sacraal ritme. Hierdoor kunnen uiteindelijk klachten ontstaan die schijnbaar zonder oorzaak zijn. Zo ook kunnen vanuit de schedel( bv. geboortetrauma ) problemen ontstaan die kunnen resulteren in o.a. neurologische en neurofysiologische gevolgen, zoals houdings- en bewegingsproblematiek, leer en gedragsproblemen, coordinatie en spraakstoornissen, chronische pijnen, hoofdpijn etc.

Andere aandoeningen die positief beinvloed kunnen worden met behulp van cranio-sacraal therapie zijn onder meer: chronische nek- en rugklachten, depressie, hoofdpijn, migraine, menstuatieklachten, acute en chronische pijn, chronische moeheid, whiplash, overspannenheid, burnout, stress, slaapstoornissen, angsten, duizeligheid, hyperventilatie, RSI, dyslexie, KNO-problemen en een slecht functionerend immuunsysteem.
Huilbaby's, hyperactieve kinderen, kinderen met een ontwikkelingsstoornis/ achterstand reageren goed op de cranio-sacraal therapie.


een handgreep aan het hoofd

Home

datum: 21-11-1999